Bohumila Tauchmannová


Bohumila Tauchmannová, rodená Záborská


Uchádzajúca sa kandidátka na prezidentku Slovenskej republiky

BÍZOM ÖNÖKBEN!Tevékenységeim a nonprofit ágazaton belül

Majd két évtizede aktívan közreműködök különböző nonprofit szervezetekben, és ezeken belül olyan tevékenységeket végzek, melyek a céljaik elérését szolgálják. Éppen a munka ezekben a szervezetekben ösztönzött arra, hogy a következő választásokban pályázzak a Szlovák Köztársaság elnöki posztjára. Ezúton szeretnék köszönetet mondani munkatársaimnak azért az együttműködésért, mely során megbizonyosodtam az olyan munka értelméről, melynek eredménye jóérzéssel és meggyőződéssel tölt el azzal kapcsolatban, hogy céljaink eléréséért érdemes harcolni. Nagy köszönet minden kedves embernek a Szlovák Köztársaság üzleti szövetségéből, Vidéki platformból, Alkoholmentes üdítők és ásványvizek szlovákiai gyártóinak szövetségéből, Minőség a régióinkból polgári szervezetből.

Mi az oka ennek a komoly döntésemnek?

Az emberek veszélyeztetve érzik magukat, úgy érzik – és sokan saját maguk tapasztalták is – hogy nem bízhatnak az igazságszolgáltatásban. Az erkölcsi hanyatlás és társadalmi kimerültség egyre nyilvánvalóbb. Az emberek elégedetlensége növekszik, mert bizonyos dolgok megoldása nem a többség javát szolgálja. Az állam iránti bizalmuk fokozatosan összeomlik és a társadalom láthatóan radikalizálódik.

Mi jogosít fel pályázni erre a fontos posztra?

Amikor nem vagyok elégedett a dolgok állapotával a társadalomban, azon elmélkedem, hogyan lehetne ezen változtatni. Minőség a régióinkból, Kérjük a szlovákot, A hulladék nyersanyag, Takarítsuk ki Szlovákiát, stb. nemzeti projektek keretében több mint egy évtizede szervezek különböző oktatásokat a civil társadalom számára a Szlovákiai életminőség javítása céljából. Tapasztalatok és eredmények, melyeket ezekből a tevékenységekből szereztem, valamint a polgárok együttműködése, csak megerősítették azt a meggyőződésemet, hogy közösen meg tudjuk változtatni azt is, ami első látásra lehetetlennek tűnik.

Mi a célom

A nemzet szóvivője lenni. Beszélni arról, amit az emberek gondolnak, de hangosan nem mondanak ki. Közös kommunikáció értelmében olyan témákra szeretném felhívni a figyelmet, melyeket minél előbb szükséges kezelni a társadalomban. Közvélemény alapján egészséges társadalmi nyomást szeretnék kialakítani, mely segítségével a társadalom minden alkotóelemi területén mozgósítjuk a pozitív erőket, és országunkban véghezvisszük a szükséges változásokat. A célom az, hogy boldogabb nemzetté váljunk, mert a boldogabb és elégedettebb polgárok sokkal többet képesek elérni. Ezt viszont csak úgy lehet megvalósítani, ha a szóban tett ígéret betartása újra divatban jön és az erkölcsnek újra meglesz a súlya.

Hogyan szeretnék pályázni az Önök támogatásáért?

Másfél éven át megpróbálom megszerezni az Önök bizalmát. Utazni fogok Szlovákia különböző városaiba és községeibe, hogy a reális közegben egyenesen Önöktől tudjam meg a közügyek valós állapotát. Az Önök véleményének kinyilvánításán, és a petíció alatti aláírásgyűjtésen kívül nagyon örülök, hogy megismerem Szlovákia szép és különleges helyeit, melyeket ezen a weboldalamon is közzéteszem és reklámozom majd. Kampányomban csak az egyéni polgárok támogatására fogok pályázni minden politikai vagy pénzügyi szervezet támogatása nélkül a háttérben.

Miért jött létre ez az oldal?

Mivel úgy döntöttem, hogy megszólítom Szlovákia polgárait és pályázni fogok támogatásukra a 2019 tavaszára tervezett elnöki választásokban, szükségessé vált kialakítani egy olyan platformot, mely segítségével:

  • lehetőségem nyílik kommunikálni Önökkel és megtudni, mi a véleményük különböző, a társadalomban zajló ügyekkel kapcsolatban, illetve mit ajánlanának ezek megoldására.
  • Önöknek lehetősége legyen nyomon követni az aktuális zajlást választási kampányútjaimról Szlovákia egyes városaiban és községeiben.
  • érdeklődés esetén Önök is, mint önkéntesek egész Szlovákia területéről részt vehessenek ebben az elnökválasztási kampányban, és különböző módon segítsenek engem. A széleskörű civil társadalom támogatása nélkül nincs esélyem megnyerni ezeket a választásokat, mivel a kampánnyal kapcsolatos és rendelkezésemre álló pénzösszeg nagyon csekély.
  • a választások utáni jövőben is közösen folytathassuk együttműködésünket, mert ezzel a lépéssel a mi közös munkánk csak kezdődik. A Szlovákiai régiók állapotáról és szükségleteiről szóló állandó visszajelzések folytán tudjuk csak közös erőfeszítéssel megváltoztatni a dolgok állását az országunk lakosai többsége javára.
  • olyan platformot alakítsunk ki, mely hosszútávon mandátumot nyújtana az összes Szlovákiai polgár javára szolgáló érdekek érvényesítésére.

Valami több rólam.

1958.9.19. napján születtem Turócszentmártonon (Martin). Az általános iskolát, majd a Viliam Paulíny Tóth gimnáziumot a szülővárosomban végeztem el. Férjemmel, Miroslav Tauchmannal, a Közgazdasági Főiskola elvégzése után Pozsonyban (Bratislava) maradtunk lakni és dolgozni. Vállalkozni közvetlenül a „bársonyos” forradalom után kezdtünk. Két gyermekünk van, Kristína és Miroslav. Családi házban lakunk és mind szeretjük az állatkákat. Jelenleg Mika macskánk próbál éppen összeszokni Elf nevezetű szibériai husky kölyökkutyánkkal. Szeretek aktívan mozogni, ezért fiatalkorom óta sportolok, de kedvenc mozgáskategóriámba sorolom a házimunkákat is. Örömmel hányom el a havat, talán azért is, mert gyerekkoromra és a Karácsonyra emlékeztet. Kedvenceim közé tartoznak a különböző kézműves munkák is, otthon varrónő, fodrász, cukrász és kertész is vagyok. Energiát a művészetből merítek és szeretek írni is.